M.V.C. The Wings

Jaarlijkse Pipermeeting

Op 17 augustus houden we weer de jaarlijks terugkerende pipermeeting waar alle PIPER modellen welkom zijn van klein tot groot. Het hoeft dus niet direct een J3 of Super Cub te zijn. Iedereen met een Piper-model is op deze dag uitgenodigd om op ons vliegveld te komen vliegen. We hebben ons tot doel gesteld om zoveel mogelijk Piper-modelvliegers te verzamelen en er een gezellige dag van te maken. Mochten jullie nog andere pipervliegers kennen nodig ze uit om op deze dag met ons in Nistelrode te vliegen.

We hopen weer op een grote opkomst en mooi weer natuurlijk, maar dat hebben we helaas niet voor het zeggen.
We starten deze dag om ca 10.00. Na 17:00 uur mogen ook andere toestellen weer het luchtruim kiezen.
We sluiten deze dag af met een barbecue.
De kosten van de BBQ inclusief drank bedraagt €15,00. Als je aan de BBQ wilt deelnemen graag dit op te geven bij aanmelding. Opgeven tot uiterlijk 10 augustus.

Jaarlijkse Fly-In

Na de pipermeting houden we op 18 augustus weer de jaarlijks Fly-In waar alle modellen welkom zijn van groot tot klein. Of je nu een elektro-zwever of een schaal model hebt, alles mag (met uitzondering van turbine modellen). Deze dag staat in het teken van gezellig recreatie vliegen.
We zullen vanaf ca 10.00 uur aanwezig zijn.
De Fly-in duurt officieel tot 17.00u. Maar dat zal wel wat uitlopen.

   

Opgeven voor de Pipermeeting en/of barbecue of Fly-In is mogelijk via deze website onder Contact ⇒ E-mail of klik hier. Graag even melden op welke dag dat je wilt komen en of je deelneemt aan onze BBQ.

Voor degene die van ver komen en beide dagen aanwezig willen zijn bestaat de mogelijkheid voor overnachting bij een minikampeerboerderij hier in de buurt.
Zie bijgaande link: www.uitgerust.nu

Enkele huishoudelijke mededelingen:

Veiligheid

Het is verboden recht op de pits af te starten en te landen. Vliegen boven de pits en het verlengde hiervan, zowel horizontaal als verticaal, moet vermeden worden. Vliegen achter de lijn van het clubgebouw is verboden, behalve voor starts en landingen. Vanuit de pits starten is niet toegestaan. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij volgens deze veiligheidsregels kunnen vliegen en dat zij een WA-verzekering hebben die modelvliegen dekt. Tijdens de Pipermeeting en Fly-In wordt er gebruik gemaakt van een frequentiebord voor de 35 MHz kanalen.
Alleen door de PTT voor radiobesturing vrijgegeven kanalen zijn toegestaan.
Het is niet toegestaan om met turbine motoren vanaf ons veld te vliegen.

Faciliteiten

Het start- en landingsgedeelte van het vliegveld is ruim 100 bij 60 meter. De directe omgeving van het veld is bos en heidegebied. Er is parkeergelegenheid nabij het veld en er is een toilet. Tijdens de pipermeeting en de fly-in zijn koffie, thee, frisdank en broodjes verkrijgbaar. Op zondag staat er ook een frietkar voor de nodige snacks.

Er is geen stroom op het veld aanwezig om accu′s etc te laden.