Fly-in


19-08-2012
Al vroeg waren de eerste eigen leden op het veld om de tafels en stoelen weer klaar te zetten. Zelf zijn we hierna maar meteen gebruik gaan maken van de tafels en stoelen en opeens kwamen er twee bezoekers aan. Eigenlijk nog te vroeg om naar het vliegen te kijken. Het waren wandelaars die dorst hadden en zich afvroegen of wij misschien wat water hadden. Natuurlijk hadden wij water! En ook koffie en thee en frisdrank. Gekoeld nog wel, de frisdrank tenminste. Hier maakten ze meteen gebruik van en waren deze dag de eersten die iets gekocht hadden. We hebben ook nog even gezellig zitten buurten met ze. De man had ook nog wat vragen over onze vliegtuigen. Een geïnteresseerde misschien?
Langzaamaan druppelden de piloten binnen. Weliswaar een stuk sneller dan zaterdag, tijdens de Piper-meeting, maar ook deze dag was geen briefing gehouden. En ook nu bleek dat wederom niet nodig. The Wings stelt geen rare veiligheidseisen en met het gezond verstand kan iedereen bij ons veilig vliegen. Wel hadden sommigen moeite om in de pilotenbox te blijven staan, maar na een vriendelijke vraag luisterden de piloten netjes.
Ook tijdens de Fly-in werd er weer snoep gedropt uit de Big-Lift. Alle kinderen renden weer als een tsunami het veld op om zoveel mogelijk te verzamelen.
Een aantal aanwezigen hebben les gehad aan ‘de kabel’ (dubbele bediening, zodat de instructeur tijdig in kan grijpen) om eens met de Calmato (lesvliegtuig) te kunnen vliegen. Helaas hebben bezoekers hier geen gebruik van gemaakt, want alle ‘leerlingen’ waren al in staat zelfstandig te vliegen. Enkelen wilden gewoon even kijken hoe dat ook al weer was toen zij nog moesten leren vliegen.

Van heinde en verre kwamen de gastvliegers naar het mooie Nistelrode om ons evenement bij te wonen. Sommigen hebben zelfs een andere vliegshow voortijdig afgebroken en zijn naar Nistelrode getrokken.
En één gastvlieger is naar allebei onze evenementen gekomen. Zaterdag was het tijdens de Piper-meeting schijnbaar zo gezellig dat deze persoon besloten heeft om zondag, met een ruimere vloot, terug te komen. Hieraan merk je toch dat je een gastvrije club bent.

En ook een verkoopkraampje was aanwezig. Hier werden verschillende modelbouw-atrikelen verkocht. Van handwerp-zwevertjes, tot quadcopters (soort helicopter).

Zoals gezegd waren er tijdens de Fly-in genoeg vliegers, maar er zijn niet veel bezoekers geweest. Het was dan ook ontzettend heet met zo’n 35 graden. De meeste mensen lagen nu aan zee of in het zwembad. Maar door dit warme weer waren ook deze dag erg veel flesjes water verkocht.

En dan… dan begint de avond toch weer te vallen en veel piloten waren al begonnen met het opruimen van hun vliegtuigen. Dat was voor ons, als leden, ook het startsein om maar eens rustig aan alles weer op te ruimen. De tent is weer afgebroken, de tafels en stoelen weer naar binnen gebracht en ook het kleine spul moet niet vergeten opgeruimd te worden. Hierin gaat vaak toch de meeste tijd zitten.

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend en zijn van plan het volgend jaar, als we 2013 schrijven, weer net zo goed over te doen.
Iedereen, bedankt!
Evenementencomissie
M.V.C. The Wings